Блог

Рулет із сирного тіста з ревенем

Ревінь, на нашу думку, дуже недооцінений продукт. В рецептах з його участю, як правило, занадто велика кількість цукру, і тому не цілком зрозуміло, як включити такий корисний продукт в свій раціон. Ми все-таки спробували знайти більш здорову альтернативу і пропонуємо на ваш розсуд рулет з мінімальною кількістю цукру

Для тіста:

  • 150 г пастоподібного кисломолочного сиру 5% жирності
  • 2 ст.л питних вершків або молока
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. цукру
  • 0,5 ч.л. соди
  • 1 склянка борошна, яке зазвичай використовуєте (в нас - суміш цільнозернового і рисового 1:1)
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 300 г ревеню (вага вже очищеного продукту)
  • 40 г родзинок
  • 1 ст.л. цукру
  • 30 г волоських горіхів
  • ваніль, кориця
  • Додатково:
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст.л питних вершків або молока



ПРИГОТУВАННЯ

Для тіста: з’єднати сир, яйце, вершки або молоко, цукор, дрібку солі і розтерти за допомогою ложки до однорідності. Додати соду і борошно. Можливо, знадобиться не все борошно, або, навпаки, потрібно буде ще трішки додати, залежить від вологості сиру. Орієнтуйтесь на консистенцію тіста - повинно бути м’яким. Прикрити готове тісто кухонним рушником і залишити на 30 хв.

Для начинки: ревінь порізати на шматочки приблизно 1 см завтовшки. На дно сотейника налити кілька столових ложок води, додати ревінь, цукор, ваніль, корицю, добре промиті родзинки. Тушкувати протягом кількох хвилин до м’якості ревеню. Зняти з вогню начинку і дати охолонути.

Робочу поверхню припорошити борошном, розкачати тісто, надати форму прямокутника. Рівномірно розподілити начинку, присипати подрібненими волоськими горіхами. Скрутити в рулет. Помістити на деко, застелене пергаментом, швом донизу.

В маленькій креманці перемішати жовток з вершками чи молоком, змастити цією сумішшю рулет. Випікати при температурі 180 градусів приблизно протягом 20-25 хвилин.

Готовий рулет можна притрусити цукровою пудрою.

Смачного!


За ревінь для нашого рецепту дякуємо Вітамінна Коробка


А ви використовуєте ревінь в своїх кулінарних шедеврах? Діліться в коментарях улюбленим рецептом.